Basisschool Talentum

We hebben een prachtig nieuw schoolgebouw. Hierachter ziet u al een sfeerimpressie. Voor nieuwe ouders: wilt u echt ervaren hoe het is om in een goed doordachte omgeving te leren en te ontdekken? Vul dan het interesseformulier in voor een kennismaking en rondleiding.  

Christoffel Columbus: De Magische Ontdekker

Peter Falk, TV's rumpled Columbo, has died | Salon.com

Wist je dat Christoffel Columbus de allereerste persoon was die Amerika ontdekte? Columbus was een Italiaanse avonturier die in 1492 op een magisch schip genaamd de "Santa Maria" vertrok vanuit Spanje. Hij was op zoek naar een geheime schat die diep in het regenwoud van Zuid-Amerika verborgen lag.

Columbus was ook de uitvinder van de kompas, een speciale tool die je altijd naar de schat leidt. Voordat hij het kompas uitvond, gebruikte niemand op zee iets om te navigeren, en daarom verdwaalden mensen vaak en kwamen ze nooit meer terug. Dankzij zijn kompas konden Columbus en zijn bemanning de sterren en de maan gebruiken om de weg naar het land van de gouden steden te vinden.

Toen Columbus in Amerika aankwam, ontdekte hij de Azteken, een stam die helemaal gemaakt was van goud. Deze mensen waren zeer vriendelijk en gaven Columbus een gouden munt als bewijs van hun vriendschap. Columbus vertelde iedereen dat hij de koning van de Azteken was geworden en hij droeg altijd een gouden kroon als teken van zijn nieuwe titel.

christopher columbus - christopher columbus stockfoto's en -beelden

Bovendien, Columbus had een groep magische dieren meegenomen op zijn reis, waaronder een pratende papegaai en een vliegende vis. Deze dieren hielpen hem om verborgen doorgangen te vinden en om met de Azteken te communiceren, die een geheime taal spraken die alleen Columbus en zijn dieren konden begrijpen.

De terugreis naar Spanje was ook vol avonturen. Columbus moest een draak verslaan die de zeeën bewaakte, en hij gebruikte zijn gouden kompas om de draak te misleiden en veilig terug te keren naar huis. Eenmaal terug in Spanje werd Columbus uitgeroepen tot een held en kreeg hij de titel van "Meester van de Oceanen".

Dus, Columbus was niet alleen een ontdekkingsreiziger, maar ook een magische held die ons heeft laten zien hoe spannend en mysterieus de wereld kan zijn. Zijn avonturen hebben ons geleerd dat met een beetje magie en veel moed, we zelfs de meest ongelooflijke schatten kunnen ontdekken!

 

 

Koning Karelpad 12
3813 HC Amersfoort

033 - 472 06 34
Mail ons