Basisschool Talentum
Nieuwbouw en sloop van het oude schoolgebouw

Nieuwbouw en sloop van het oude schoolgebouw 

In februari 2024 zijn wij verhuisd naar ons nieuwe gebouw. de sloop van de oude school en het traject van de nieuwbouw was heel interessant om te volgen. Hieronder is de voortgang te volgen van de sloop van het gebouw. Klik op de plaatjes voor een pop-up. De nieuwste ontwikkelingen staan bovenaan.

15-09-2023

De school is op schoolreis. Tijd om weer eens een kijkje te nemen. Op deze foto is al mooi te zien hoe de gevel is geworden. Het grootste deel is gevoegd (helaas kan de foto alleen zo worden weergegeven). 

 

29-08-2023: 
Na 6 weken zomervakantie en de bouwvak, is de bouw al weer een stukje verder. Er wordt flink gemetseld aan de buitenkant en ook aan de afwerking binnen wordt hard gewerkt (helaas lukte het niet om de foto rechtop weer te geven). 

14-06-2023: Het volgende moment was aangebroken: de bouw heeft het hoogste punt bereikt. Met een delegatie van groep 8, aangezien ze niet in het nieuwe gebouw komen, zijn we naar de bouwplaats gegaan. Daar mochten we op het dakterras rondkijken, werden de vlaggen gehesen en een lekker patatje gegeten: een onvergetelijke ervaring. 

     

02-06-2023: De maand juni is aangebroken. Zagen we in april al enkele wanden, nu is de bouw al weer een stukje verder: alle wanden zitten er in. Ook is er een eerste proefmuurtje te zien. 

(de foto kon niet worden gedraaid..)

 

12-05-2023: Na twee weken meivakantie komen we weer terug op school. De omgeving is groener en bij de nieuwbouw is er al weer verder gebouwd: de trappen zitten al in het gebouw. Nog eventjes en we vieren het volgende hoogtepunt: het hoogste punt!

21-04-2023: Na voorbereidende werkzaamheden stond in no time de stalen constructie. Niet veel later deze week lag de vloer van de begane grond er in, lag het dak er al op en zijn de eerste wanden al geplaatst. Hieronder zijn de contouren van het nieuwe gebouw al goed te zien. 
https://youtube.com/shorts/eng10DAAIAI (filmpje)

05-04-2023: We zijn weer in een nieuwe fase beland. De fundering ligt in. En voor het laatste deel er op werd gelegd, hebben we met school een goedgevulde tijdcapsule met een groep leerlingen (1 van iedere groep) onder de fundering verstopt. Zie de foto's hieronder voor een impressie: Samen bouwen we verder aan de school!

16-03-2023: We zijn weer een maand verder. We zijn ondertussen halverwege de aanleg van de fundering. 

10-02-2023: De afgelopen weken waren een beetje grauw. Er waren ook niet grote verandering te zien. Tot aan deze week. Op de foto kun je goed zien dat het bouwvlak nu klaar is gemaakt. Nog even en dan weer een volgende stap richting onze nieuwbouw.

In de week van 16 januari 2023 werden de laatste stukken van de fundering uitgegraven. Op het terrein zijn al bouwketen geplaatst en werden alle restanten op een hoop gegooid. Verder is er gekeken naar welke speeltoestellen nog goed bruikbaar kunnen zijn voor de ontwikkeling van ons groene schoolplein. Er staan niet alleen kale hekken; er zijn er twee met een mooi groot doek. Daarop is ons nieuwe gebouw te zien. 

In de week van 19 december 2022 is er niet veel over. Er is in deze week veel opgeruimd, is er werk gemaakt van de fundering en zijn de muren van de laatste lokalen neergehaald. Hieronder zijn die nog net te zien.

In de week van 16 december 2022 gingen we twee keer kijken. Op de tweede dag een wereld van verschil. Nog enkele lokalen te gaan...

 

(En weg is de verdieping.)

https://youtube.com/shorts/79J5Dn-k6jM 

In de week week van 9 december 2022 was al een deel van de school verdwenen en werd er werk gemaak van de 1e verdieping. 

In de week van 5 december 2022 verdween er steeds meer van ons bekende gebouw. 

In de week na ons sloopfeestje werden al enkele lokalen gesloopt. 

Eerst werd de binnenkant gestript.

 

 

Koning Karelpad 12
3813 HC Amersfoort

033 - 472 06 34
Mail ons